Tjeerd Keekstra

Tjeerd Keekstra

Uw schilder en glaszetter in Friesland


Wandafwerking
Wanden bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van een ruimte.
Tegenwoordig bestaat er een breed scala aan mogelijkheden, waarbij zowel het decoratieve aspect als de functionaliteit tot hun recht komen..

Glasvlies
Het ziet eruit als behang, maar heeft bijzondere eigenschappen.
Glasvlies, ook wel glasweefsels genoemd, is vochtbestendig en kan niet rotten. Ook is het gemakkelijk overschilderbaar.
Bovendien heeft het de eigenschap een soort versteviging te bieden aan slechte muren. Glasvlies is verkrijgbaar in verschillende designs.

Behang
Behang is minder stevig als glasvlies en moet op een volledig egale muur geplakt worden, want oneffenheden in de muren zijn duidelijker te zien bij behang dan bij bijvoorbeeld glasvlies. Elk jaar worden er heel veel nieuwe designs behang op de markt gebracht. Van Modern Italiaans design tot de Klassieke Engelse sfeer, van aaibaar behang tot fotobehang.

Muurverven
Bij muurverven heeft u de keuze uit duizenden kleuren en soorten. Er is dus voor ieder wat wils. Ook komen er elk jaar komen er weer nieuwe soorten bij zoals metallic, magneetverf of schoolbordverf. Kwarts valt ook onder de categorie muurverven. Het is een soort saus met structuur. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit kan weer met verschillende motieven op de muur verwerkt worden. 
Decoratieve wandafwerking
Er zijn tal van mogelijkheden als het om decoratieve (wand) afwerkingen gaat.
Maar niet overal zijn decoratieve (wand) afwerkingen haalbaar. Er zijn bepaalde factoren waar rekening mee gehouden moet worden. De belangrijkste factor is de soort ondergrond waar de decoratieve afwerking moet komen. Een andere factor is de kleur die toegepast moet worden.

Muurverven
  • Aanbrengen van effectverven; zoals metallics
  • Aanbrengen van motieven; zoals strepen met bijvoorbeeld mat en glansverschil
  • Structuurverf of kwarts; deze geven een voelbare en zichtbare structuur aan de wand

Tadelakt
Dit is een soort glans pleister met een marmerachtige uitstraling die zowel toegepast kan worden op wanden als op schouwen, ornamenten of pilaren. Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling. Tadelakt zorgt voor een klassieke afwerking van uw badkamer, keuken en diverse andere details in uw huis en kantoor. Tadelakt betekent vrij vertaald inwrijven of inmasseren. Het inwrijven is nodig om de wand effecten en/ of structuren te geven. Daarna komt er een wax overheen om het geheel waterafstotend te maken. In Marrokaanse badhuizen wordt Tadelakt al eeuwen toegepast. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Filmpjes over producten gebruikt door Tjeerd Keekstra
Erkend Betere Schilder
© 2009-2014, Schildersbedrijf Tjeerd Keekstra.   Website door M-int.nl